vasárnap, január 09, 2011

Penne gorgonzolás mártásban, pirított kelkáposztával

20 dkg penne
2 marék dióbél
2 evőkanál olívaolaj
egy kis fej kelkáposzta fele csíkokra vágva
2 dl tejszín
10 dkg gorgonzola
szerecsendió
frissen őrölt bors

Feteszem a tészta főzővizét, mellette egy széles serpenyőben elkészítem a tésztáravalót, 3 fázisban. Először szárazon megpirítom a diót, kiveszem a serpenyőből. Felforrósítom az olívaolajat, rádobom a kelkáposztát és megpirítom. Kiveszem, félreteszem. A felmelegített tejszínbe beleolvasztom a gorgonzolát, kevés reszelt szerecsendióval fűszerezem. Közben kifő a tészta, beleforgatom a mártásba a kelkáposztával együtt. A tányérokon a tésztára szórom a durvára tört pirított diót és sok borsot őrölök rá.
2 tisztességes adag 

Pont ilyen ködös téli napokra való étel, mint a mai.

 

blogger templates | Make Money Online