szombat, augusztus 15, 2009

Lilának indult

Pedig olyan jó terv volt... A vezérmotívum a lila lett volna, miután összejött néhány ilyen színű alapanyag a konyhámban: lila zöldbab, padlizsán, áfonya, lila bazsalikom. Jó, a padlizsántól nem vártam sokat, de arra nem számítottam, hogy a lila zöldbab főzés után tényleg zöld lesz...
(Tettem a tányérra egy nyers darabot is, csak megmutatni az eredeti színét. Ugye milyen jól nézett volna ki, ha nem zöldül el?)


Zöldbab padlizsánmajonézzel, kecskesajttal, áfonyával

50 dkg (lila) zöldbab
1 db (30-35 dkg) padlizsán
lila bazsalikom

kb. 1 dl mogyoróolaj
1 citrom leve
2 maréknyi áfonya
2 kis korong friss kecskesajt

A padlizsánt megszurkálom, forró sütőben puhára sütöm. Lehúzom a héját, a pépes padlizsánt simára turmixolom a bazsalikommal, citromlével és annyi mogyoróolajjal, hogy sűrű, majonézszerű öntetet kapjak.
A zöldbabot megtisztítom, közben vizet forralok. 3-4 adagban a forró vízben 4 perc alatt megfőzöm, rögtön hideg vízbe szedem, majd lecsöpögtetem.
A zöldbabot a padlizsánmajonézzel meglocsolva, a kecskesajttal és áfonyával tálalom.
2 adag

4 megjegyzés:

Piszke írta...

Így is nagyon dizájnos :9 A lila bazsalikomnak meg nyomába se érhet a sima!

chilii írta...

ez a lilabab dolog nekem is izgatja a fantáziámat, de még nekem sem sikerült kikísérleteznem semmit a problémára :( pedig tényleg olyan jól mutatna, ha lila maradna!

Névtelen írta...

"A padlizsánt megszurkálom, forró sütőben puhára sütöm. Lehúzom a héját, a pépes bazsalikomot simára turmixolom, a bazsalikommal, citromlével és annyi mogyoróolajjal, hogy sűrű, majonézszerű öntetet kapjak."

...és hova kerül a padlizsán?:D

Rossamela írta...

Kedves Névtelen, teljesen igazad van! Javítom is. Gyere máskor is és javítsd ki a hibáimat! Köszi! :)

 

blogger templates | Make Money Online