szombat, április 10, 2010

Tavasz!!!

Végre-valahára tényleg itt a tavasz. A legjobb indikátor számomra a medvehagyma megjelenése, harmadik hete fix szombati programunk, hogy a közeli erdőben medvehagymát szedünk. Esszük is mindenféle formában: rántottával, krumplipürébe keverve, rizottóban, pestoként, lasagneként, salátában, anyukám sajtos pogácsába süti, de az egyik legjobb vacsoránk a legegyszerűbb volt: jó kenyér jó vajjal és medvehagymával, meg egy pohár vörösborral.
Az alábbi könnyű galuska ihletője Flat-Cat zseniális juhtúrós galuskája volt. Abban ugyan fontos szerep jut a juhtúró pikáns ízének is, de gondoltam, működik ez tehéntúróval is, nagyon kellemes, könnyű állagú lett tőle a tészta, az erősebb ízt pedig a belekevert medvehagyma adta.
A saláta pedig sóskából, medvehagymából, gyermekláncfű zsenge leveleiből készült tökmagolajjal és almaecettel összeforgatva.


Medvehagymás galuska


25 dkg tehéntúró
3 tojás
15 dkg liszt

6-8 medvehagymalevél
3 dkg vaj
reszelt sajt


A tojásból, lisztből és az áttört túróból galuskatésztát keverek, sózom, hozzáadom a nagyon finomra aprított medvehagymát, a tésztát negyed órát pihentetem. Lobogva forró sós vízbe szaggatom a, ha feljön a víz tetejére, a kész galuskát olvasztott vajra szedem.
Reszelt sajttal és esetleg további nyers medvehagymával tálalom.
Sok salátát adok mellé.

3 adag

1 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Ez így is elég jól hangzik! :)

 

blogger templates | Make Money Online