vasárnap, február 10, 2008

Jégsaláta pestoval, mangóval

Ha könnyű, de rafinált ízű vacsorára (ízre, de nem mennyiségre) vágyom, bevetem ezt a salátát. Sajnos nem az én kreációm, arra már nem emlékszem, honnan származik az ötlet, talán egy étlapról.
Tulajdonképpen csupa különlegesség, de minden elemét meg lehet kapni egy hipermarketben, nem feltétlenül olcsón, de mindenképpen megéri az árát, mert nagyon harmonikus kombináció a végeredmény. Mangó mostanában egészen baráti áron kapható, ehhez a salátához kifejezetten a nem túlérett változatot válasszuk.
Ha jól elő van készítve (azzal sincs sok munka), pillanatok alatt össze lehet dobni és elbűvölni vele a vacsoravendégeinket. (Vagy a párunkat, ha érdekelne a Valentin-nap, ez lehetne az gyertyafényes vacsora első fogása.)
Pláne, ha egy pohár hozzáillő fehérborral kísérjük, ezt nagyon tudom ajánlani hozzá.Jégsaláta mangóval, pestoval

1 fej jégsaláta
1 mangó

egy csokor bazsalikom (egy kis cserépnyit szüreteltem le)

1 dl extra szűz olívaolaj

3+3 evőkanál fenyőmag

1 gerezd fokhagyma

parmezán

frissen őrölt bors/borskeverék

A jégsalátát megmosom, centrifugázom, falatnyi darabokra tépem.
Elkészítem a pestot, de ezúttal kihagyom belőle a reszelt parmezánt: összeturmixolom a bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát és a fenyőmag felét.

A maradék fenyőmagot szárazon, óvatosan megpirítom (vagy nem).

A mangót meghámozom, vékonyan fölszeletelem.

Összeállítom a salátát: egy lapos tányéron elterítem a jégsalátát, meglocsolom a szokásosnál kicsit hígabb pestoval, elrendezem rajta a mangószeleteket, rászórom a fenyőmagot és a parmezánból is forgácsolok rá jócskán, végül egyet-kettőt tekerek a borsörlővel a tányérok fölött.

4 adag előételnek / 2 adag főételnek

1 megjegyzés:

Mamma írta...

Nagyon jó!
Esetleg rucolapestoval is kipróbálnám:-))

 

blogger templates | Make Money Online