vasárnap, december 06, 2009

Levendulás-almás süti leveles tésztából

Ez a csúnya, sárgában úszó kép (korán sötétedik, nincs természetes fény) egyáltalán nem adja vissza ennek a sütinek a finomságát, eleganciáját: légies leveles tészta, pikánsan savanykás alma és illatos levendula - talán pár csepp citromlé fokozhatná még a hatást. Legközelebb.


Levendulás-almás süti leveles tésztából

1 csomag (275 g) félkész leveles tészta
1 tojás
2 savanykás alma
szárított levendulavirág
1 dl tejszín
méz

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A kinyújtott, félkész leveles tésztát kitekerem a csomagolásából (vagy a leveles tésztát téglalap alkúra nyújtom), 6 téglalapra vágom. A lapokat a szélektől 1 cm-re körbekarcolom, de a tésztát nem vágom át. Lekenem tojással, a tésztalapok közepét megszurkálom. A vékony almaszeletekkel kirakom a tésztalapok kereten belüli részét. 5 percre beteszem a sütőbe, ezalatt az alma kezd megpuhulni és a lapok kerete kicsit megemelkedik.
Az almára csorgatok egy-egy kiskanál mézet, rámorzsolok egy-két nagy csipet levendulát.
A megmaradt tojást összekeverem a tejszínnel és szétosztom az almás-levendulás tésztalapok közepén. Újabb 10 perc alatt a sütőben a tejszínes-tojásos keverék megszilárdul.
Langyosan is, hidegen is finom.
6 szelet

1 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Látom, így december táján mindig levendulás hangulatba kerülsz! :)

 

blogger templates | Make Money Online