hétfő, február 11, 2008

Hajdinarizottó

A hajdina és a rizottó is gyakori szereplő volt az elmúlt két hónapban a blogomban, lépjenek föl most együtt! Még mielőtt beköszönt a tavasz, akkor úgysem fogunk már ilyen melengető ételeket kívánni.
A hajdinát rizottó módjára készítettem el, de ez nem olyan krémes-lágy, mint a rizs. Finom magában is, de akár körete is lehetne egy szelet sült húsnak vagy halnak, de sült céklát, más zöldségeket, markáns ízű levélsalátát is el tudok képzelni mellé.


Hajdinarizottó

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
15 dkg hajdina
0,5 dl (vörös)bor
6 dl zöldségleves
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
2-3 evőkanálnyi reszelt parmezán

A finomra vágott hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre párolom. Ráteszem a hajdinát, átkeverem, hogy minden szemet bevonjon az forró olaj. Meglocsolom a borral, kevergetve elpárologtatom belőle az alkoholt. Az alaplevet 3-4 részletben hozzáadva, kevergetve megfőzöm a hajdinát, k.b. 25-30 perc alatt puhul meg. Ekkor elzárom alatta a tüzet, belekeverem a parmezánt, lefedve pár percig pihentetem tálalás előtt.
További parmezánt lehet kínálni hozzá.
2 nagy adag

2 megjegyzés:

starfi írta...

ú, ezt biztosan elkészítem, mert bár nem szoktam sűrűn enni, de imádom a hajdinát. köszi a receptért! :D

starfi írta...

ú, ezt biztosan elkészítem, mert bár nem szoktam sűrűn enni, de imádom a hajdinát. köszi a receptért! :D

 

blogger templates | Make Money Online