szerda, július 01, 2009

Zöldborsókrémes-fetás lasagne

Most nem azért, mert én találtam ki, de ez valami nagyon jó lett! Pedig csak helyet kellett találnom egy fél doboz krémes fetának, meg valami ebédnek valót is össze kellett dobnom gyorsan. Kerestem még hozzá egy kis zöldet, meg menta is volt itthon... hamar összeállt a terv.
Tulajdonképpen ez is a zöldborsó-menta párosítás újabb variánsa, krémes joghurttal és fetával kiegészítve. Akinek a joghurt túl savanyú (én szeretem), a felét helyettesítse tejföllel.



Zöldborsókrémes-fetás lasagne

50 dkg zsenge zöldborsó
2 ág fodormenta
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg krémes feta
5 dl zsíros joghurt
2-3 kis gerezd új fokhagyma
6-7 lap lasagne (száraztészta)

A zöldborsót kevés vízben gyorsan blansírozom, néhány kanál főzőlevével együtt botmixerrel pürésítem, közben hozzáadom a fodormenta lecsipkedett leveleit meg egy kevés olívaolajat.
Közben a joghurtot kissé lecsepegtetem, simára keverem a fetával és a zúzott fokhagymával.
A száraz lasagne-lapokat a kétféle krémmel rétegezem, a tetejére a joghurt kerüljön.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt átsütöm.
2 adag

2 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Én elhiszem neked, ha ez jelent valamit :)

Palócprovence írta...

Hoztam Neked valamit:
http://palocprovence.blogspot.com/2009/07/bajos-blog.html

 

blogger templates | Make Money Online