vasárnap, december 02, 2007

Kördés - gasztromagazinok

Zsuzsa talált meg az aktuális körkérdéssel, melyet Börzsi indított el, azt tudakolva, hogy a bloggerek szerint milyen egy jó gasztronómiai újság. Mivel az ilyen irányú érdeklődésemet a világhálón elégítem ki (ami nincs a neten, az nincs is), főként a gasztroblogok olvasásával, nem lennék hasznos válaszadó, ha egy "nincs kedvenc lapom"-mal elintézném a dolgot, ezért nézzük csak az eredeti kérdéseket sorjában.

1. Melyik a kedvenc gasztronómiai lapod?
A kedvenc lapom a Konyhaművészet volt. Amíg volt, vásároltam rendszeresen, de a nyomtatott változat megszűnt, az online változat meg nem nagyon frissül. Még ha az étteremeket bemutató cikkek lelkesedése néha műlelkesedésnek tűnt, szerettem, mert kreatív recepteket közölt, Halász Zoltán gasztronómiatörténeti írásait mindig élvezettel olvastam, Esterházy étteremkritikát méginkább, borral kapcsolatos témái meg pont azt a mennyiséget és szintet hozták, amit még be tudtam fogadni. Hiányzik, na.
Gustot vettem még egy ideig, de leszoktam a rendszeres vásárlásáról, már csak néha-néha. Nem az ő hibájuk, nekem nincs rá kapacitásom, be kell látnom, nem tudok mindent elolvasni. Ki nem dobnám, olvasatlanul rakosgatni ide-oda a nagy folyóirat-kupacot meg nincs értelme.
Időnként egy-egy külföldi - főként olasz - lap becsúszik, de épp a téma kapcsán is nézegettem a héten a milánói reptéren a kínálatot, és nem fogott el ellenálhatalan vágy egyik lap birtoklására sem. Pedig szépek, tartalmasak, de éppen elég recept várja még, hogy megfőzzem.
2. Miért? Mi az ami fontos benne a jó recepteken kívül? Híres szakácsok receptjei? Sztárok főzési szokásai? Nyereményjátékok? Újdonságokat mutat a főzéssel kapcsolatban? stb.
Igen, a híres szakácsok receptjei érdekelnek, akkor is, ha nem tudom megcsinálni őket, de tágítják a látókörömet. Sztárok egy csöppet sem. Nyereményjáték sem. Újdonságok igen.
3. És mi az amit hiányolsz belőle, vagy nem tetszik annyira?
Főként külföldi lapokban láttam, hogy tematikus menüsorokhoz a bevásárlólistát is mellékelik, nem hiányzik éppen, de ha én csinálnék lapot, ezt beletenném.
Perszehogy az nem teszik, ha több a reklám, mint a tartalom. Nem bírom a műkajagyártók által szponzorált oldalak kamuétel-receptjeit. Magára valamit is adó lap szerintem ilyet nem tesz bele. Persze kell a hirdetők pénze... nehéz ügy.
4. Mindig megveszed vagy előfizetsz rá?
Ha rendszeres olvasó lennék, akkor is megvenném, nem fizetnék elő.

Dolce Vita volt már? Neki biztosan van véleménye a témában!


Most kicsit megint elutazom, és csak megnézem Milánóban újra azt az újságosstandot...1 megjegyzés:

Piszke írta...

hihi,
én már válaszoltam a kördésre, és kísértetiesen hasonlít a te 1-es pontodhoz!! :-))

 

blogger templates | Make Money Online