vasárnap, június 22, 2008

Hideg levesek ideje

A nagy nyári melegben eljön a hideg gyümölcslevesek ideje. Na, a klasszikus főzött-habart vegyes gyümölcslevest soha nem készítem, pláne nem zacskós változatát (hihetetlen, de van aki csak ebből tudja elképzelni…). Minek megfőzni, ha aztán úgyis le kell hűteni? Miért nem jó nyers gyümölccsel? Cukrozva meg aztán végképp meg nem enném.
Ennek a levesnek az alapötletét talán egy külföldi gasztroblogon olvastam, nem találom a forrást, de nem is akarom saját ötletként feltüntetni. Az biztos, hogy sárgadinnyéből és gyömbérből készül, a többi alkotóelemre nem emlékszem. A gyömbértől kellemesen fűszeres, kicsit csípős, pont annyira, hogy ne csak az édes íz domináljon.
Hogy még frissebb legyen, lime-ot adtam még hozzá, de a citrom is megfelelne.


Hideg gyömbéres sárgadinnyeleves

1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgadinnye
fél diónyi gyömbér
1 lime

A sárgadinnyét megtisztítom, nagyobb darabokra vágom, a gyömbért lereszelem, majd az egészet simára-habosra turmixolom. A levest jól behűtöm.
Tálaláskor a lime lereszelt héjával szórom meg és limegerezdekkel tálalom.
2 adag

Kalóriaszegénysége okán a (súly)vesztőhelyen is közzétettem a receptet.

Nincsenek megjegyzések:

 

blogger templates | Make Money Online