Bár a képen nem nagyon látszik, de ez bizony egy rebarbarás étel! Múlt héten én is szedtem egy adagot anyukámnál, és nem nagyon akartam édességet készíteni belőle.
A "rabarbaro ricetta" keresőszavakkal a rengeteg sütemény, lekvár és puding mellett néhány nagyon izgalmas zöldségételt is találtam, például ezt is. Meg még néhány másikat, a következő zsákmányból egy rebarbara-bodzaszirup öntetes karfiolsaláta lesz majd.
Csicseriborsó rebarbarával
25 dkg főtt csicseriborsó (1 konzerv)
5 dkg szeletelt madula
1 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál kardamom
3 teáskanál garam masala
12 gerezd fokhagyma
1/2 mokkáskanál chilipehely
1 teáskanál pirospaprika
1 dl zöldségleves (víz)
15 dkg rebarbara
5 dkg spenót
só
A csicseriborsót leszűröm, lecsöpögtetem.
Száraz serpenyőben óvatosan megpirítom a mandulát, félreteszem.
Felforrósítom az olajat, megpirítom rajta a kardamomot és a garam masalát. Hozzáadom a felaprított fokhagymát, a chilit és a pirosparikát, majd a csicseriborsót is. Ráöntöm a zöldséglevest és 5-6 perc alatt összeforralom.
Közben megtisztítom és felszeletelem a rebarbarát, az ételhez adom, majd ha megpuhult, a felcsíkozott spenótot is, egy-két perc alatt elkészül.
A mandulával megszórva tálalom.
2 adag
1 megjegyzés:
Elég merész, de lehet, hogy megpróbálok egy egyszemélyes adagot ebédre. :)Nem édes rebarbarás ételként én csak egy köretet szoktam, kissé csatni-szerű, almával, mustárral, fokhagymával.
(e-mailemet megkaptad?)
Megjegyzés küldése