hétfő, október 26, 2009

Mazsolás brokkolisaláta

Továbbra is a Vegéthó jegyében, a mai ebédem nem csak vegán volt, de még nyers is!
Azt régóta tudom, hogy a nyers karfiol mennyire laktató (tessék jó alaposan megrágni, mint egyébként mindent kellene!), igaz ez a brokkolira is. Mazsolával, köszönhetően az izgalmas ízkombinációnak, egyáltalán nem "nyúlkaja"!
Inspiráció innen.


Nyers-vegán mazsolás brokkolisaláta

25 dkg brokkoli
1 kicsi mogyoróhagyma
1 dl mazsola
szezámmag

Az öntethez:
5 dkg kesudió
1 citrom
0,5 dl olívaolaj
1/2 - 1 (erősségétől függően) mokkáskanál wasabi-por (elhagyható)
kevés méz, ízlés szerint

A kesudiót legalább 2 órára beáztatom. Ha megpuhult, az öntet többi hozzávalójával, szükség szerinti mennyiségű áztatóvízzel simára turmixolom.
A brokkolit apró rózsáira szedem, a szárakat apróra vágom. Hozzáadom a megmosott mazsolát és a finomra vágott hagymát, összeforgatom az öntettel és megszórom szezámmaggal.
1,5 - 2 adag

Nincsenek megjegyzések:

 

blogger templates | Make Money Online