csütörtök, május 24, 2007

Újkrumpli, újhagyma


Ezt az ételt is igyekszem elkészíteni minden évben, az újkrumpli szezonjában. Gyorsan összedobható egytálétel, a legtovább tartó konyhai művelet az újkrumpli megtisztítása. Még egy kis darabolás, aztán már csak a sütő dolgozik.

Újkrumpli újhagymával

1 kg nagyobb szemű újkrumpli
1 csomag újhagyma
olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál pirosparika

1 doboz (2 dl) tejföl
1 evőkanál olaj
10 dkg reszelt sajt

A krumplit beáztatom, megmosom, lekaparom, nagyobb darabokra vágom, kiolajozott jénai tálba teszem, megsózom. Megszórom a liszt és a paprika keverékével, összeforgatom. Rákarikázom az újhagymát, zöldjével együtt. Megszórom a reszelt sajttal és leöntöm az olajjal elkevert tejföllel.
Lefedve addig sütöm, míg a krumpli megpuhul (30-40 perc), majd leveszem róla a fedőt és 10 perc alatt megpirítom a tetejét.
Sok salátát adok hozzá. Ragadozók ehetik köretként is, mi ketten megesszük egyszerre egytálételként.

Nincsenek megjegyzések:

 

blogger templates | Make Money Online