
Tartozom ezzel a bejegyzéssel, megkóstoltuk végre a már
beharangozott szarvasgombás ízesítésű tokaji aszú zselét. Nem követtem szolgaian a gyártó prospektusának receptajánlatát, ez körtekompótot, krémsajjtal kikevert kéksajtot és rozskenyeret javasol, ennél sokkal egyszerűbben oldottam meg a kérdést. Egy méretes körtét vékony szeletekre vágtam, mindegyikre tettem egy-két darabka gorgonzolát, diógerezdet és egy fél mokkáskanálnyit a zseléből. Megnyitottunk hozzá egy üveg tokajit is. Nos, nagyon jó ízharmónia
lenne. Lenne, ha a szarvasgomba-aroma nem nyomna el mindent. Zavaróan sok. Be kell látnom, ez bizony csak mesterséges aroma lehet.
Azért megvigasztaltuk magunkat egy kis csokis eperrel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése