hétfő, május 28, 2007

Ki kíván meleget enni ebben a hőségben? És kinek van kedve főzni?

Fülledt meleggel kezdődött a hosszú hétvége, a bevásárlásból hazaérve nem sok kedvem volt a gőzölgő lábosok fölött tovább kínozni magam. Egyébként is, gyönyörű édesköményt és endíviát kaptam, nem is érdemes elpakolni, hogy aztán megfonnyadjon, mert elfelejtkezem róla. Grapefruit meg gyakran van itthon, nagyon szeretem salátákban is, így kézenfekvő volt a megoldás. Egy könnyű, ropogós, nagyon ízes saláta lett az ebédünk, nem is kívántunk többet. Bár semmi szezonális nincs benne, mégis ideális nyári ebéd.
Nagyon jó előétele lehet egy komolyabb ünnepi ételsornak, vagy körete egy roston sütött vagy (illatos) gőzön párolt, fehér húsú, nemes halfilének.

Édeskömény-saláta

1 kicsi vagy ½ nagy édeskömény
1 grapefruit
1 endívia
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

A grapefruitot kifilézem, lecsöpögő levét fölfogom. Az édesköményt és az endíviát csíkokra vágom, összekeverem, a keveréket szétterítem 2 tányéron, tetejére szórom a grapefruit-gerezdeket. A grapefruit levét kikeverem az olívolajjal és ezzel meglocsolom a salátát. Az édeskömény zöldjével megszórva tálalom a salátát.
2 személyes adag

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez az! A kánikula a legfőbb konyhai ellenség. Látom, azért nem mindenkin tud kifogni.

Mademoiselle írta...

naranccsal is dolgozik vajon? mert a grapefruitot nem szeretem, viszont az édesköményt nagyon.

Névtelen írta...

Szia! Dobtam egy hógolyót, ha jól láttam, téged még nem talált meg! Egyébként nagyon tetszik az oldalad!!! Klasszak a képek, jók a receptek!

Rossamela írta...

mademoiselle, miazhogy! Tán az első, amit olvastam édesköményből, éppen egy narancsos saláta volt, talán fekete olajbogyóval kiegészítve. Édesebb lesz, mint ez, de nagyon jó lesz az is!
De miért nem szereted a grapefruitot? Kifilézve sem, a keserű belső héja nélkül sem? Pedig szerintem sokkal rafináltabb ízű, mint a narancs, én nagyon sokszor használom salátákban, halas cuccokhoz is isteni.

Morzsóka, nagyon köszönöm, igyekszem válaszolni, bár nagy terveim vannak a hétvégére, de majd összeszedem magam.

Névtelen írta...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

 

blogger templates | Make Money Online