Így hát a saját arányérzékemben meg tapasztalataimban bízva kezdtem kevergetni, el is találtam a mennyiségeket, de hogy máskor is tudjam, fel is jegyzem ide.
Én most aszalt vörösáfonyát tettem bele, de csak azért, mert az előbb került a kezembe, mint a mazsola. Persze lehet más, apróra vágott aszalt gyümölcs is, sárgabarack például, a süti mellé meg higított baracklekvár öntetnek...
Túrófelfújt
60-65 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
3-4 evőkanál méz (ízlés szerint)
4 tojás
4 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál mazsola/aszalt vörösáfonya/egyéb, apróra vágott aszalt gyümölcs
Kivajazom a tortaformát, begyújtom a sütőt közepes fokozatra. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztom. A túrót áttöröm, kikeverem a mézzel, a citromhéjjal, a tojássárgákkal és a búzadarával. Beleszórom a megmosott aszalt gyümölcsöt.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd a habot óvatosan beleforgatom a túrós keverékbe. A masszát beleöntöm a tortaformába és gőzös sütőben (a forma alatti tepsibe vizet öntök) 40 percig, tűpróbáig sütöm.
Én most aszalt vörösáfonyát tettem bele, de csak azért, mert az előbb került a kezembe, mint a mazsola. Persze lehet más, apróra vágott aszalt gyümölcs is, sárgabarack például, a süti mellé meg higított baracklekvár öntetnek...
Túrófelfújt
60-65 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
3-4 evőkanál méz (ízlés szerint)
4 tojás
4 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál mazsola/aszalt vörösáfonya/egyéb, apróra vágott aszalt gyümölcs
Kivajazom a tortaformát, begyújtom a sütőt közepes fokozatra. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztom. A túrót áttöröm, kikeverem a mézzel, a citromhéjjal, a tojássárgákkal és a búzadarával. Beleszórom a megmosott aszalt gyümölcsöt.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd a habot óvatosan beleforgatom a túrós keverékbe. A masszát beleöntöm a tortaformába és gőzös sütőben (a forma alatti tepsibe vizet öntök) 40 percig, tűpróbáig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése