péntek, június 01, 2007

Kördés - nyári tervek

Morzsókának köszönöm a lehetőséget, hogy átgondoljam a nyári terveimet.
A nyár nálam - gasztronómiai szempontból - mindig a nagy lehetőségek, ígéretek szezonja, kár, hogy keveset váltok valóra belőlük.
Biztosan rengeteg salátát fogok készíteni és enni - a kánikulánál nincs jobb lehetőség a fogyókúrára. Nem ártana ledobnom néhány kilót, koplalni viszont nem vagyok hajlandó, ezért is tökéletes a nyár, rengeteg friss, harsogó, ízletes zöldség kelleti magát a piacokon. Csak legyen lehetőségem a saját ételeimet enni... remélem, csökken a kiküldetéseim száma és ezzel nő a saját konyhámban tölthető időm.
Sok ayrant iszunk, egy hete elővettem az üvegkancsómat, a nyarat a hűtőszekrényben fogja kihúzni, folyamatosan keverem a mentás joghurtitalt.
Lesz persze fagyi is, kár, hogy ezt a rózsafagyit nem fogom tudni megcsinálni, kevés a piros rózsa anyukámnál (bár egyszer kaptam tőle rózsalikőrt, gyanús), de a levendulás mézfagyira hamarosan sor kerül.
Sok zöldfűszer, szintén anyukám kertjéből, rukola ezerféleképpen elkészítve (ideje lenne befejeznem és föltenni végre a rukolás posztomat).
Befőzni nem fogok, viszont kovászos uborkát jó lenne csinálni, nagyon szeretjük. Minden nyáron eltervezem, hogy most aztán megcsinálom azt a koviubit (is), amit el lehet tartani, sőt, télen kell kibontani, szőlőlevél kell hozzá - aztán midig lemaradok a szőlőlevélről, talán idén...
Augusztusban születésnapom lesz, az év gasztroeseménye, ideje elkezdenem kidolgozni a koncepciót, ez leköt egész nyárra :).
Az utószezonban pedig olaszországi nyaralást tervezünk, első közelítésben Toszkána, de a szomszédos régiók is szóba jöhetnek, úgyhogy aki kedvező árú apartmant, kiadó házat tud 4 felnőtt meg egy baba számára, ne fogja vissza magát! (Kedden pedig kiszaladok Sienába, kár, hogy csak két napra és dolgozni, de ki tudja, hátha pont meglátok egy zimmer freit! De hogy fogok enni két fantasztikus ebédet meg vacsorát, az biztos!)

Most tovább kéne passzolnom a kérdést, de jó félórás kutatás után úgy látom, már szinte mindenki válaszolt, vagy legalább fel lett kérve a válaszra. Siettetni meg senkit nem akarok, tehát nincs most konkrét célszemély, aki erre jár, és kedvet érez hozzá, hogy a nyári gasztroterveit tudassa a nagyvilággal, tegye meg bátran!

Nincsenek megjegyzések:

 

blogger templates | Make Money Online