kedd, május 01, 2007

Kecsketúrós ravioli


A hosszú hétvége a spárga-tészta-zöldfűszer jegyében telt. Ugyan a spárgás tagliatellénél a hozzávalókat 4 főre adtam meg, de csak kettőnkre készítettem el, így maradt egy kevés tésztám. Anyukámtól hoztunk natúr és újhagymás kecsketúrót, egy csomó zöldfűszert, kézenfekvő volt, hogy ezeket hozzam össze. Pontos recept sincs, de annyira finom volt és olyan ritkán szánom rá magam (pontosabban jut időm) raviolikészítésre, hogy muszáj megemlékeznem róla!
A vékonyra nyújtott tésztalapokat friss kecsketúróval töltöttem meg. Mikor feltettem a tészta főzővizét, felaprítottam 2 gerezd fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és szurokfüvet, néhány zsályalevelet és egy kis marék rukolát. Mikor felforrt a víz, bedobtam a raviolikat és az olívaolajon megfuttattam a fokhagymát és a zöldeket. A megfőtt tésztatáskákat szűrőlapáttal a fűszeres olajra szedtem ki, összeráztam és tálaltam. A kecsketúró önmagában is nagyon zamatos, nem hiányzik hozzá sajt.

3 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

Nagyon guszta! De sajna most csak nézem : ( fogyokúrára ítéltem magam. Én is szoktam ilyesmit, ha ráveszem a tésztagyúrásra magam. Nálatok van még Rai uno? Itt nálunk a tkábel levette a műsorról! : ((((((((((((((((((((

Rossamela írta...

Köszi!
Nem, nincsen, egy-két hete itt is eltűnt az olasz tévé, a mi szolgáltatónk az UPC, ideje elkezdenem e-mailekkel bombázni őket, hogy mégis hogy' gondolják...
Pláne, hogy nekünk csak ezért volt ez az előfizetésünk. Olcsóbb csomagunk volt, nem is akartunk bővebbet (így is többet tévézünk, mint kéne), a férjemtől ajándékba kaptam, előfizetett nekem a Raiunora.

Dolce Vita írta...

nálunk is csak a Raiuno miatt volt 3-as csomag. Asszem most lemondom kompletten az egészet, gyakorlatilag sose TV-zünk
Aműgy ez egy nagyon piszok húzás volt. De jó, hogy írod, hogy a upc is levette, mert gondolkoztam, hogy átköttetem magunkat oda. :((((((((((((((((((((((((

 

blogger templates | Make Money Online