Ez itt az ebédcsomagom. Majdnem minden a hétvégi zsákmányból, a Mama kertjéből. Vegyes salátalevelek, rukola, madársaláta, lollo rosso, jégsaláta, mellette fekete- és pirosribizli. Az öntet magánimportból származó toszkán olívaolaj, és - mihez, ha nem ehhez - anyukám feketeribizli-ecete (ha nem lenne, akkor balzsamecetet tettem volna bele). Adtam még hozzá egy csöpp - de tényleg csak egy csöpp - gránátalma-szirupot, hogy mélyítse kicsit az ízét (lehetne méz is, attól függően, mennyire édes a balzsamecet).
Ezt fogom mind összekeverni és jóízűen megenni.
Ha lenne egy vargányám vagy más erdei gombám, megfuttatnám olívaolajon, kis fokhagymával és jól rápakolnám a salátalevelekre, tekernék rá egy kis borsot és egy szelet rusztikus kenyérrel vagy ciabattával kitunkolnám az öntetet. Meg innék hozzá egy pohár könnyű vörösbort, de akkor már vacsora lenne, ha ünnepi, akkor csak előételnyi mennyiségben.
Vagy adhatnék hozzá egy két szeletke füstölt gomolyát is.
De az sincs, hát magában fogom megenni. És jóllakom az ízzel meg a ropogtatással!
Update: de munkaebéd volt! Ja, és éreztem benne a gránátalma-szirupot is.
2 megjegyzés:
Én csak ámulok és irigykedem!:) Anyukád is nagy ínyenc lehet, de az alma sem esett messze a fájától.
Megtudhatnánk,hogyan készül ama bizonyos feketeribizli-ecet?
alika
Megjegyzés küldése