20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
tetszés szerint:
reszelt narancshéj, kardamom
keserűlikőr
cayenne-bors
Vízgőz fölött felmelegítettem a tejszínt és a kockára tördelt csokoládét beleolvasztottam. Simára kevertem, mikor hűlni kezdett, belekevertem a vajat. A masszát háromfelé osztottam, és különbözőképpen ízesíttem. Az első adagba egy fél narancs héját reszeltem, és pár szem, porrá tört kardamomot kevertem. A második adagba 1 evőkanálnyi keserűlikőrt. A harmadikat két késhegynyi cayenne-borssal kevertem simára. A kész sütiket hűtőben tárolom.
Ez a mennyiség 8 kosárkához volt elég.
(És még mindig van tésztám a fagyasztóban! Folytatás következik.)
3 megjegyzés:
ez felér egy merénylettel : ))))
több annál: emberiség elleni bűntett :)
Tényleg nem egy édes kis semmiség, elég masszív íz, nem is lehet belőle sokat enni, egy darab bőven elég!
Nem is érdemes egyszerre többfélét csinálni, úgysem lehet végigkóstolni mind. Én 3 darabot 3 ebéd utáni desszertként ettem meg.
Viszont az ízesítők arányát lehet megnövelni, nagyon gyengén éreztem csak a keserűlikőrt és a chilit, legközelebb többet teszek bele.
Megjegyzés küldése