A fokhagymás-hagymás íze nagyon egyenletesen oszlik el a salátákban, kevésbé erőteljes a rokonainál, nem nyomta el a szárzeller és az endívia enyhe ízét sem (éppen ezek voltak otthon, nem tudatos a választás), szóval nem csak nagyon egészséges, de igazán ínyenc ételek alapanyaga.
Nálunk lesz majd még belőle leves, mártás (a fagyasztottból), egészben sült hal hasába is tölteném, ha kedvem lesz, raviolit készítek vele.
Összegyűjtöttem (és igyekszem majd minden szezonban bővíteni) néhány linket a bloggertársaktól, ők mit készítenek belőle:
A Közös gomba blogon:
Cseh kucsmagombás zsemlegombóc tejszínes mártással
Egy másik gombás blogban, személyes kedvencemben, Zsuzsa receptjei:
Fakanál is szentelt néhány posztot a témának, nála további linkek is vannak:
Túrókrém medvehagymával
Medvehagyma
Medvehagyma krémleves
Csirkék a csalitosban
A Vegarecept blogban tanácsokat kapunk arra is, hogy hogyan szedjük és tároljuk, és íme még egy krémleves (bár nálam a vega kategóriába nem fér bele az erőleveskocka).
A Kaják E vitamin nélkül blogban:
Ági főz, de süt is:
Gasztronauta tartósítja:
Kicsi Vú retektzatzikit turbóz vele:
Gabojsza 2008-ban dokumentálta először medvehagyma-imádatát, azóta szezonban ontja a jobbnál-jobb recepteket, a (számomra) legérdekesebbek:
4 megjegyzés:
Jók ezek a medvehagymás receptek, én is nagy rajongója vagyok, igyekeztem is kihasználni ezt a pár hetet, amíg frissen kapható. Sajnos a többi családtag nem díjazza kellőképp, de azt hiszem, a medvehagymás muffint még azért megpróbálom becsempészni a menübe egyik nap. :)
Hú, tényleg, Nálad is volt egy medvehagymás-kucsmagombás túrókrém, hogy maradhatott ki!
Te veszed a medvehagymát és nem szeded? Ez meglep...
'személyes kedvenc' - aranyos vagy :). Képzeld, nincs jó lelőhelyem. S ami a legjobban bosszant, hogy úgy emlékszem, tavalyelőtt volt, hogy egy jó kis hagymamezőbe botlottunk bp. környékén, és egyáltalán nem emlékszem, hogy merre volt!! Idén meg nem jártunk medvehagymás helyen. De majd jövőre! :)
Én is beállnék a sorba.
Megjegyzés küldése