Tartozom ezzel a bejegyzéssel, megkóstoltuk végre a már beharangozott szarvasgombás ízesítésű tokaji aszú zselét. Nem követtem szolgaian a gyártó prospektusának receptajánlatát, ez körtekompótot, krémsajjtal kikevert kéksajtot és rozskenyeret javasol, ennél sokkal egyszerűbben oldottam meg a kérdést. Egy méretes körtét vékony szeletekre vágtam, mindegyikre tettem egy-két darabka gorgonzolát, diógerezdet és egy fél mokkáskanálnyit a zseléből. Megnyitottunk hozzá egy üveg tokajit is. Nos, nagyon jó ízharmónia lenne. Lenne, ha a szarvasgomba-aroma nem nyomna el mindent. Zavaróan sok. Be kell látnom, ez bizony csak mesterséges aroma lehet.
Azért megvigasztaltuk magunkat egy kis csokis eperrel...
Azért megvigasztaltuk magunkat egy kis csokis eperrel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése